Върни се горе

Със заповеди на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев доц. д-р Жасмина Мирчева е назначена за изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, а д-р Нина Ръсина – за директор на дирекция „Лекарствена политика” в МЗ.

 

Доц. д-р Жасмина Мирчева е завършила Медицинския университет в София и редовна аспирантура по имунология в Института по обща и сравнителна патология на БАН. Има  няколко специализации в чужбина, като три години (1990-1993 г.) работи в Националния институт за медицински изследвания на Франция – INSERM в Париж.

В периода 1995 - 1998 г. доц. д-р Мирчева е директор на Националния институт за контрол на лекарствените средства, а от 1998 до 2005 г. е директор за Централна и Източна Европа към Европейската асоциация на производителите на безрецептурни лекарства в Брюксел.

От септември 2005 г. до 13 април 2009 г. доц. д-р Жасмина Мирчева е последователно началник на кабинета на министрите на здравеопазването проф. д-р Радослав Гайдарски и д-р Евгений Желев.

Д-р Жасмина Мирчева има научно звание доцент в областта на имуно-биологичните науки и над 100 публикации в световни научни и научно-популярни издания. Владее писмено и говоримо френски, английски, немски и руски езици.

Д-р Нина Ръсина е назначена за директор на новата дирекция в Министерството на здравеопазването – „Лекарствена политика”. До заемането на този пост д-р Ръсина е ръководела такъв отдел в дирекция „Национална здравна политика”.

Д-р Ръсина е завършила медицина в МУ – София. Има две специалности - по педиатрия и здравна политика и здравен мениджмънт. Докторант е по информационни системи в медицината и здравеопазването. Работила е като участъков педиатър в София, клиничен ординатор и като началник отдел в Централното управление на НЗОК. Владее английски и руски езици.         

           

Сподели в: