Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев връчи Почетен знак – I-ва степен, златен на МЗ на изпълнителния директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов” доц. Димитър Раденовски. Отличието се присъжда за съществения му принос за развитието на Националната спешна болница и по повод неговата 60-годишнина.

Д-р Раденовски е посветил 35 години на лекарската професия. През 1980 г. взима специалност по обща хирургия  и след  конкурс започва работа в ИСП "Пирогов". От редови лекар преминава през шеф на екип в Поликлинично отделение, завеждащ на Четвърта хирургия и член на борда на директорите на болницата. 

От   2007 г. доц. Димитър Раденовски е изпълнителен директор на „Пирогов” - единствената у нас университетска болница по спешна медицина. Като ръководител на лечебното заведение той продължава да оперира като коремен хирург. Средно годишно УМБАЛСМ „Н.И.ПИРОГОВ” обслужва над  40 000 пациенти, а амбулаторията - около 300 000. В болницата работят общо  2 237 души - 515 лекари, от които 145 хабилитирани, а лекарите със специалност са 340. В лечебното заведение всяка година се обучават и около 460 лекари и докторанти.


Сподели в: