Върни се горе

По разпореждане на министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев за Ямбол отпътуваха и екип хирурзи от „Пирогов”. Те ще се включат на място в оказване на медицинска помощ на пострадалите при днешната катастрофа край Ямбол, при която загинаха 16 души, а 15 са ранени. Както по-рано съобщихме, министър Евгений Желев прекрати участието си в заседанието на Министерския съвет и по решение на кабинета спешно замина за Ямбол. Той поддържа постоянна връзка с болницата в Ямбол, където са настанени пострадалите от инцидента с обърналия се автобус. Засега няма нужда от осигуряване на допълнителни количества кръв за пострадалите. Министърът на здравеопазването заяви, че ще бъде осигурено всичко необходимо за лечението на пострадалите.
Пострадалите при инцидента са настанени в областната болница в Ямбол. Два реанимобила от ВМА и два от ЦСМП-София с медицински специалисти също отпътуваха за Ямбол за да консултират на място ранените и в случай на необходимост да транспортират най-тежко пострадалите в „Пирогов” и ВМА. От болница „Лозенец” също е изпратен екип специалисти. 
В първите минути след инцидента на пострадалите е оказана първа помощ на място от екипи на Спешна медицинска помощ-Ямбол, които са били на събора. До 10 минути на местопроизшествието са пристигнали медицински екипи от цялата Ямболска област.  

Сподели в: