Върни се горе

Днес консултативният съвет към МС „Партньорство за здраве“ проведе своето редовно заседание. Имаме голяма отговорност да подобрим системата на здравеопазването и всяка стъпка в тази посока е много важна. Много ще разчитам на този формат срещи, заяви министър Петров по време на форума.

Заместник-министър Ненков представи пред членовете на „Партньорство за здраве“ приоритетите в сектор „Здравеопазване“ за българското председателство на Съвета на ЕС. Той посочи, че министерството е определило за основни приоритети здравословното хранене при децата и достъпът до лекарства.

По думите на заместник-министър Ненков е от изключителна важност да се знае какво съдържат храните, които децата ни консумират, и какво влияние оказват те в дългосрочен план върху здравето на подрастващите. Тази тема ще бъда и във фокуса на международна среща по време на българското председателство.

Сформираните до момента  и действащи три работни групи към Консултативния съвет ще подпомогнат и работата на МЗ по приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС .

Сподели в: