Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Николай Петров участва в официалната церемония по връчване на наградите на Български лекарски съюз „Лекар на годината 2017”.

„Гордейте се с това, което знаете, гордейте се с това, което правите. Създайте школа и доказвайте всеки ден, че медицината не е професия, тя е призвание“, с тези думи проф. Петров се обърна към лекарите, участващи в церемонията. Здравният министър връчи отличията в категорията „Принос в развитието и прилагането на иновативната медицина“ на доц. Цветан Минчев, началник на отделението по Гръдна хирургия на Аджибадем Ситиклиник Болница Токуда, извършил субституция на трахея и на доц. Иван Танев, началник на Трето очно отделение на УМБАЛ „Александровска“, направил за първи път трансплантация на ирис на дете.

Наградата Лекар на годината 2017 беше връчена на лицево-челюстния хирург доц. Николай Янев. В УМБАЛСМ „Пирогов“ доц. Янев, заедно с  мултидисциплинарен екип, извърши първата у нас операция с използването на 3D имплант, за да реконструира лицето на млад мъж след тежка онкологична операция. 

Сподели в: