Върни се горе

Парите за лечение на есенциална хипертони се увеличават с 4 млн. и 300 хил. лв., а за неонатологични пътеки са предвидени 3 млн. лв. повече спрямо предходната година, заяви министър Москов по време на пресконференция, провела се днес в МЗ.

Сутринта на среща между министър-председателя и министрите Москов и Горанов беше решено нови, допълнителни 12 млн.лв. върху бюджета на НЗОК да бъдат отпуснати за високотехнологично лечение на пациенти с онкологични заболявания, като тези пари идват от повишената събираемост на здравни осигуровки.

По-рано днес министър Москов се срещна с представители на онкологичната общност. Заедно бяха уточнени стъпките, осигуряващи комплексното лечение на пациентите. Припомняме, че комплексността става задължително условие за договор с НЗОК. В края на разговорите министърът и Българското онкологично научно дружество подписаха общ протокол за определяне алгоритъм за комплексното лечение на злокачествени заболявания, който по-късно днес ще бъде разгледан от Надзорния съвет на НЗОК.

На пресконференцията днес министър Москов отрече категорично всички спекулации и заблуди за намаляване на финансирането на някои дейности през 2016. „Тази година нито една дейност в здравеопазването няма да е по-малко финансирана в сравнение с 2015 г., заяви Москов.

Сподели в: