Върни се горе

Днес, 18 декември, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и заместник-министър д-р Ваньо Шарков присъстваха на откриването на реновираното  Кардиологично отделение към МБАЛ „Д-р Тота Венкова” АД, гр. Габрово. Основният ремонт на Кардиологичното отделение е извършен със собствени средства на лечебното заведение и е в размер на 330 хил. лв.

На пресконференцията след събитието министър Москов заяви: Дотук политиката на Държавата, а и на Министерството беше спасяване на затънали, неработещи болници чрез недалновидно разходване на бюджета, а добре работещи болници като габровската на практика бяха оставени без никаква подкрепа от принципала си и от Държавата. Ето този подход променяме – когато едно лечебно заведение работи и дава добри резултати, то трябва да се подкрепя и стимулира. Аз и екипът ми ще бъдем зад тази болница, както и зад всяка добре работеща такава, не просто в моменти, в които се радваме на успехи и постижения, но и в трудните и изискващи тежки решения моменти, допълни министърът.

От изказването на д-р Москов стана ясно, че болницата получава от Министерство на здравеопазването 320 хил. лв. за ремонт на Вътрешно отделение. Министърът пое ангажимент МЗ да финансира и обновяването на Неврологичното отделение към МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.

В коментар върху напредъка на Средносрочната рамкова инвестиционна програма (СРИП) на МЗ в МБАЛ Габрово д-р Москов подчерта, че всяко действие по отношение на европейските фондове и тази болница е изпълнено и ще бъде изпълнявано от Държавата и екипа на МЗ в срок.

Сподели в: