Върни се горе

„В стремежа си да осигурите на своите пациенти най-добрите медицински грижи, Вие – ръководство и екип, успяхте да преодолеете и всички изпитания, пред които беше изправена здравната ни система през последните две години на пандемия от COVID-19. Със стоицизма и вярата, че медицината и човечността трябва да вървят ръка за ръка, вие доказахте, че сте достойни наследници на делото на възрожденските лекари, поставили основите на гарнизонната болница – предшественик на днешната ВМА.“ Това посочи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев в изказването си по време на тържественото отбелязване на 131-та годишнина от създаването на Военномедицинска академия.

По повод събитието бяха поднесени венци пред паметника на загиналите медицински чинове. „Без екипа и неговия авторитет ВМА остава само една сграда и купчина апаратура. Това, което успяхме да направим през годините, е да дадем ясна перспектива за развитието на лечебното заведение. Днес е ден, в който да отдадем признание на всички началници на академията. Имаме самочувствието да посрещнем днешния ден с гордо вдигната глава“, заяви от своя страна началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Здравният министър посочи още, че ВМА е еталон за качество на предлаганите медицински услуги и основно звено в болничната система на българското здравеопазване. „Лечебното заведение е една от предпочитаните болници в страната както за лечение на пациентите, така и за професионална реализация на медицинските специалисти. Затова ВМА е и дом на едни от най-изявените български лекари“, отбеляза д-р Меджидиев.

Министърът на здравеопазването връчи награди на лекари, допринесли за утвърждаване авторитета на болницата.

Сподели в: