Върни се горе

Инвестицията, която направи Министерството на здравеопазването за ремонта на новата Катеризационната лаборатория за инвазивна кардиология на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ и средствата, които осигури за закупуването на антиографска система за извършване на високоспециализирана медицинска помощ за болните, беше изключително важна за нас. Защото вашата болница покрива специализирана, планова и спешна медицинска помощ за населението на четири общини и пациенти от съседни области. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев по време на официалното откриване на Катеризационната лаборатория в гр. Габрово. На церемонията присъстваха и посланикът на Белгия Н. Пр. Фредерик Мьорис, представители на ОЛВ клиника в гр. Аалст, Белгия – дарители на антиограф през 2009 г, областният управител Кристина Сидорова и др.

Министър Меджидиев изрази увереност, че по този начин ще се подобрят възможностите за диагностика и лечение на сърдечносъдовите заболявания и ще се разшири обхватът на медицинските грижи, които болницата осигурява на пациентите. „Несъмнено модерното оборудване в лабораторията ще подпомогне дейността, а оттам и мотивацията на работещите в отделението медицински специалисти. Към това се стремим навсякъде в страната – да подобрим лечението на пациентите и условията на труд в българските болници.“, категоричен бе той.

По-рано през деня по повод Деня на детето, министър Меджидиев участва в инициативата „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирана от ОД на МВР – Габрово и Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово. Състезанието включваше различни тематични зони, сред които и превенция в употребата на психоактивни вещества.

Сподели в: