Върни се горе

Министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков взе участие в тазгодишното издание на форума Powers Summit, на който изпълнителната и законодателната власт се срещат с представители на индустрията, науката и гражданския сектор.

Една от целите на събитието е да се набележат по три основни акцента в обществено значими сфери като здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие и образование.

„Радвам се, че посоката на действията ни е една – намаляване броя на засегнатите от най-разпространените заболявания на съвремието. Убеден съм, че концентрирането на усилията ни в превенцията има реалния шанс да подобри трайно здравния статус на населението у нас“. Това заяви проф. Хинков, като подчерта, че е възложил на екип от здравни икономисти от ведомството да разработят методика, която да разреши проблема с клиничните пътеки, които към момента не отчитат съпътстващите заболявания на даден пациент, тежестта на заболяването и други значими фактори.

В заключение министър Хинков благодари за ангажираността на организаторите и на всички участници във форума с предизвикателствата, пред които сме изправени в сферата на здравеопазването и изрази увереността си, че със съвместни усилия ще може да се реализира най-важната цел - дълъг живот в добро здраве за всички български граждани.

 

Снимка: БТА

Сподели в: