Върни се горе

Здравният министър удостои високия гост с Почетен плакет на МЗ като признание за нейната дългогодишна дарителска дейност в полза на българските болници

    Благотворителната дейност на родолюбиви българи като принцеса Теофана фон Саксен е достойна за уважение, защото е израз на съпричастие и готовност да подпомогнеш страната си. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова по време на срещата с принцеса фон Саксен. Министър Атанасова изрази благодарност на принцеса Фон Саксен за цялостната дейност и я отличи с Почетен плакет на МЗ. На срещата присъства и директорът на УМБАЛ "Св. Анна" д-р Димитър Димитров.
    Принцеса Фон Саксен е у нас с поредна благотворителна мисия. Утре тя ще връчи голямо дарение от медицинско обзавеждане, оборудване и превързочни материали на УМБАЛ „Св. Анна“ -София. В дългия списък на лечебни заведения, получили през последните 20 години дарения, осигурени от принцеса фон Саксен, са УМБАЛСМ „Пирогов”, многопрофилните болници за активно лечение във Велико Търново, Казанлък, Бургас, Поморие, Добрич и Видин, социалните заведения като Специализираното детско заведение за деца с увреждания – гр. Ихтиман, Интернат за деца с увреждания. 
    Принцеса Теофана фон Саксен е от български произход. Завършила е в Германия право, икономика и история на изкуството и вече 45 години живее в Берлин. Тя е патрон на Института за сърцето в Берлин и в това качество получава възможност да осигурява дарения, предоставени от германски болници.

Сподели в: