Върни се горе

    „Лекарската професия изисква отдаденост и самоотверженост защото тя е различна от всички останали професии. Всички, които са я избрали за своя професионална съдба, трябва да бъдат достойни за великото звание „лечител.” С тези думи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова се обърна към студентите-първокурсници от Медицинския университет в София на откриването на новата академична учебна година. 
    Тържественият акт се проведе в аудиторията на Университетската болница „Майчин дом” и в него участваха министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, заместник-председателят на ПГ на ПП „ГЕРБ” Димитър Главчев, председателят на парламентарната комисия по образованието, науката и въпросите на децата, младежта и спорта Огнян Стоичков, представители на парламентарната комисия по здравеопазване. 
   Обръщайки се към проф. Ваньо Митев, ректор на МУ-София, министър Атанасова изрази уважението и признателността си към труда на академичния състав и изрази увереност, че учебното заведение ще продължи да осигурява традиционно високо качество на подготовката на своите студенти.  
   Кампанията на МЗ по кръводаряване продължава в столицата и страната, обяви министър Атанасова пред представители на медиите. За последните три дни - петък, събота и неделя, само в София 595 души са  станали доброволни кръводарители. Днес в столицата са открити пунктове за кръводаряване в Министерството на правосъдието и Областната управа на София област. От утре в кампанията се включват и от МВнР, МО, МОСВ като пунктове ще се разкриват и в други администрации в цялата страна, каза Атанасова.  

Сподели в: