Върни се горе

    Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова приветства участниците в Деветия световен годишен конгрес на кардиохирурзите, членове на организацията „Евро-Азиатски мост”.  България за първи път е домакин на събитие от подобен ранг. Форумът се провежда в Правец и е под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов. 
    „Изключително съм горда, че България е домакин на един от най-престижните форуми в областта на кардиохирургията. Участието на водещи специалисти в тази област е признание за ролята и мястото на страната ни в европейската и световната кардиохирургия“, каза Десислава Атанасова. Подчертано беше, че форумът предоставя пълноценна възможност за запознаване с последните новости и постижения в областта на кардиохирургията, чрез които ще способстват за подобряване качеството на живот на засегнатите пациенти. 
   Министър Атанасова изказа благодарност към ръководството на Българското Дружество по кардиохирургия за това, че със своята разнородна дейност подпомага изключително успешното провеждане на националната здравна политика. Изразена беше признателност към медицинските специалисти, работещи в тази област, които със своя висококвалифициран труд издигат авторитета на българската медицина и българските лекари. 
    В Деветия световен годишен конгрес  участват над 200 специалисти от 20 държави - САЩ, Англия, Германия, Белгия, Италия, Украйна, Хърватска, Иран, Израел, Ливан, Саудитска Арабия, Словения, Сирия  и всички балкански държави. Сред гост-лекторите личат имената на  световноизвестните кардиохирурзи проф. Стюарт Джеймисън, председател на Световното дружество на сърдечно-гръдните хирурзи, проф Сотириос Прапас - президент на организацията "Евро-Азиатски мост", проф. Томас Салерно (САЩ) и проф Джордж Сарис (Гърция).

Сподели в: