Върни се горе

    Постигнатите до момента успехи на ЦСМП-Софийска област са немислими без наличието на висококвалифицирани и себеотдайни специалисти, които въпреки съществуващите трудности в системата на спешната помощ достойно изпълняват хуманните си задължения. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова по време на тържественото отбелязване на 15-та годишнина от основаването на центъра. Тя подчерта, че само за десетте месеца на тази годинаекипите на центъра са изпълнили 19 864 повиквания като от тях 18 473 са възрастни и 1 686 са деца.   
    В редица случаи тяхната намеса се е оказала решаваща за спасяването на човешки живот. 
 „Вашето работно ежедневие в редица случаи ви поставя на разделителната линия между живота и смъртта, между надеждата и отчаянието. Пожелавам ви да бъдете все така всеотдайни, неуморни и самоотвержени в тази трудна борба за живота на вашите пациенти, да издигате нивото на диагностично-лечебната дейност, защото само по този начин ще защитавате и затвърждавате изградения авторитет на лечебното заведение“, каза министърът.
    По време на тържественото честване министър Атанасова връчи 4 почетни отличия на работещи в ЦСМП-Софийска област за приноса им към развитието на спешната помощ и за отличните им постижения на международни състезания на работещите в спешни центрове. Това са д-р Петко Петков, д-р Полина Русева, д-р Людмила Спасова и Васил Василев – шофьор.

Сподели в: