Върни се горе

Здравният министър се ангажира условията за болните в Клиниката по медицинска онкология да бъдат рязко подобрени в най-кратък срок

    Министерство на здравеопазването се ангажира в кратки срокове да съдейства да бъде намерено решение за подобряване на битовите условия в Клиниката по медицинска онкология в Университетска болница „Царица Йоанна”-ИСУЛ. Това стана ясно след посещението на здравния министър в лечебното заведение. Министър Атанасова посети болничните и помощните помещения, където основни ремонти не са извършвани от десетки години. 
    До утре ръководството на лечебното заведение ще представи в МЗ апликационна форма и подготвен проект за реновиране на Клиниката по медицинска онкология. Отделно от това лечебното заведение има готовност да кандидатства за финансиране по проект за енергийна ефективност за реновиране на външната фасада и подмяна на дограма. На срещата беше обсъдена и възможността за преместване на клиниката в други помещения - част от болницата, които в момента са собственост на Столична община. За да стане това, през следващите дни представители на МЗ, лечебното заведение и общината на гр. София ще обсъдят практическите възможности за предоставяне на болницата на правото на ползване на помещенията.

Сподели в: