Върни се горе

Уменията на здравните мениджъри са важен фактор за промените в българското здравеопазване, чиято цел е предоставяне на по-добри здравни услуги на населението. Подкрепата за такива ръководители е политика на МЗ. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при откриването на реновираното Отделение по физиотерапия и рехабилитация в МБАЛ-Хасково. Визитата на министър Атанасова в област Хасково е нейното първо посещение в страната след избирането на поста. Отделението разполага с 35 легла и с най-висок клас апаратура като в обновяването му болницата е вложила 150 000 лв. собствени средства. Министър Атанасова изрази удовлетворението си, че с усилията на мениджърския екип областната болница успява да подобри обслужването на пациентите. Освен това с направените подобрения лечебното заведение създава много по-добри условия за работа на медицинските специалисти, което е важно условие за тяхното професионално развитие и удовлетворение от работата, заяви министър Атанасова.
На откриването на обновеното отделение присъстваха народни представители от региона, областния управител, представители на местната власт, както и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.
По-рано през деня министър Десислава Атанасова посети с. Бисер, където започна извънредна имунизационна кампания на МЗ срещу Хепатит А. Два екипа на РЗИ Хасково предстои да извършат имунизация на близо 160 деца и младежи от населеното място и околните села. Имунизациите се извършват със съгласието на родителите. Това е втория етап от дейностите на МЗ за предотвратяване на заразни заболявания след тежките наводнения от 6 февруари т.г. Непосредствено след бедствието МЗ осигури дезинфекциозни препарати, които бяха предоставени на хората от с. Бисер и предотвратиха възникване на епидемии.
В края на посещението си министър Десислава Атанасова проведе работна среща с директорите на всички лечебни заведения от област Хасково. Министър Атанасова информира здравните мениджъри за приоритетите на новия управленски екип на МЗ. Обсъдени бяха и въпроси, свързани със състоянието и развитието на здравната мрежа в региона. На срещата присъстваха и директорите на РЗИ и ЦСМП, както и представители на БЛС и БЗС.

Сподели в: