Върни се горе

    Oбновените отделения по Акушерство и гинекология и по Неонатология в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев”, Монтана ще улеснят комплексните грижи при диагностицирането, лечението, профилактиката и проследяването на пациентите, което ще допринесе за повишаване на качеството на медицинското обслужване на жителите на град Монтана и област Видин. Това каза министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при официалното откриване на двете модернизирани структури. За извършване на основен ремонт, закупуване на апаратура и обзавеждане на АГ отделението и отделението по Неонатология са инвестирани 280 хил. лв. собствени средства на лечебното заведение. 24 хил. лв. са вложени в апаратура – видеоколпоскоп, термокоагулатор със сонда, гинекологичен стол. 22 хил. лв. са вложени за ремонт и обзавеждане на отделението по неонатология. 
    „Въпреки съществуващите трудности, през годините ръководството на болницата доказа желанието си да бъдат създадени максимално добри и съвременни условия за лечение, съответстващи на равнището на добрата медицинска практика“, каза Атанасова. Тя изрази удовлетвореност, че в условия на икономическа криза лечебното заведение съумява да инвестира собствени средства за осигуряването на по-добро качество на медицинското обслужване на пациентите и подобряването на условията на работа в МБАЛ „Д-р Ст. Илиев“. Министър Атанасова отбеляза, че областната болница в Монтана се откроява като един от стълбовете на качественото здравеопазване в Северозападна България. 
    На официалното откриване на обновените отделения присъстваха народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по правни въпроси към 41-то Народно събрание Искра Фидосова,  директорът на РЗИ Монтана д-р Даниела Караилиева и областният управител на Монтана Ивайло Петров.

Сподели в: