Върни се горе

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова посети обновените отделения по хемодиализа и микробиология, както и туберкулозния сектор на Пулмофтизиатрично отделение в областната Многопрофилна болница в гр. Кюстендил. Тя приветства усилията на болничното ръководство за създаване на модерни условия, които са от полза както за пациентите, така и за медицинските работници.
Новите отделения са с изцяло ново оборудване за диагностика и лечение. Отделението за хемодиализа е реновирано с безвъзмездната помощ на японското правителство в размер на 142 хиляди лв. Осигурено е немедицинско оборудване, както и нов санитарен автомобил с пълен набор медицинска апаратура за транспорт на тежко болни пациенти на хемодиализа. За обновяването на лабораторията по микробиология и на туберкулозния сектор са инвестирани 100 хиляди лв., осигурени от Глобалния фонд за борба със СПИН, малария и туберкулоза. С други 100 хиляди лв. за капиталови разходи, предоставени от МЗ, е извършено саниране на покривните конструкции на основния блок и на други сгради на болницата.
Министър Атанасова посочи, че добрите финансови резултати на болницата дават основание на МЗ да осигури подкрепа за някои приоритетни проекти за подобряване на здравната инфраструктура на лечебното заведение. Министерството ще осигури 80 000 лева за началото на първия етап от ремонта на диагностично-приемен блок. „Когато държавата и местната власт работят съвместно за постигане на една обща цел, нещата се случват и пациентите получават медицински услуги с необходимото качество”, заяви пред медиите Десислава Атанасова. 

Сподели в: