Върни се горе

    На 7декември, петък,  в 10.00 ч. министърът на здравеопазването Атанасова и кметът на гр. София Йорданка Фандъкова ще открият изнесения пункт на Центъра за Спешна медицинска помощ - София в Студентски град. Той ще бъде разположен в 5-то ДКЦ - ул. „Акад. Ст. Младенов” № 8. Помещенията са предоставени от Столична община, а за ремонт и обзавеждане МЗ е отпуснало средства в размер на 10 000 лв. 
    Новият изнесен пункт е третата поред база на Спешна помощ, която се открива на територията на столичния град съвместно от Столична община и МЗ. По-рано - на 8 октомври и на 8 ноември т.г., здравният министър и кметът на столицата откриха изнесени филиали и в община Кремиковци и община Люлин. С това се подобри медицинското обслужване на населението в тези райони и беше постигната целта на започналото предислоциране в конкретни географски точки на София максимално  съкращаване на времето, за което екипите достигат до адресите на повикване.
    През следващата седмица предстои да бъде открита и последната, четвърта планирана база на Спешна помощ. Тя ще бъде разположена в друг район на София с голям брой население - ДКЦ в район „Надежда”.

Сподели в: