Върни се горе

    „Добрите примери на дарителство на българския бизнес утвърждават неговата социална отговорност в подкрепа на добрите каузи и заслужават безспорно нашето дълбоко признание. Цялото ни общество има  нужда от положителните примери на взаимопомощ и съпричастие, за да успяваме, за да се развиваме и да станем по-добри.” Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова на церемонията за връчване на Седмите годишни награди на Български дарителски форум „Най-голям корпоративен дарител 2012”. 
    Министър Атанасова беше сред личностите, които връчиха тазгодишните награди   заради спазеното обещание за отмяна на лимита от 180 000 лв. за лечението на деца. По този начин беше дадена възможност Фондът за лечение да осигурява изцяло разходите за скъпоструващо лечение на нуждаещите се на малки българчета и от началото на 2012 г. техният брой вече е 627. 
    На  церемонията, която се проведе в Президентството, присъстваха  Президентът на Републиката Росен Плевнелиев, министри, ръководството на Българския дарителски форум, представители на бизнеса. 
    Министър Десислава Атанасова  отличи компанията „Астра Зенека”с 1-ва награда в категорията Най-голям обем на нефинансови дарения”. Отличието беше връчено на Зоя Паунова, изпълнителен директор. С втора награда за нефинансов дарител беше отличена компанията Лидл България. Наградата получи управителят й Милена Драгийска.    
    На церемонията бяха връчени награди и в категориите "Най-голям обем на нефинансови дарения", "Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите", "Най-голям обем на финансови дарения", "Най-добра дарителска програма", "Най-прозрачна дарителска програма", "Най-сполучливо партньорство" и "Най-щедър дарител".      

Сподели в: