Върни се горе

Здравният министър откри реновираната Клиника по анестезиология и интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Анна“

    

„Реновирането на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение към УМБАЛ „Св. Анна“ изцяло със средства на болницата показва колко голямо е значението на успешния мениджмънт, който води до добри финансови резултати и възможност за осигуряване на собствени инвестиции в бъдещото развитие.” Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при откриването на модернизираната структура в лечебното заведение. Тя оцени високо  усилията на ръководството на болницата да създава максимално добри и съвременни условия за лечение, съответстващи на равнището на добрата медицинска практика. „С целенасочените си усилия и всеотдайност Вие давате своя принос за реализиране на нашата обща цел – модернизиране на лечебните заведения в страната и осигуряване на модерно европейско здравеопазване“, каза Атанасова. На откриването присъстваха директорът на НЗОК д-р Пламен Цеков, председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов, директори на столични лечебни заведения.

Инвестицията в реновираната Клиника е в размер на 800 000 лв. и е направена изцяло със собствени средства на лечебното заведение. Стойността на ремонтните дейности е в размер на 423 000 лв., а за закупуване на медицинска апаратура са отделени 377 000 лв. В Клиниката са изградени нови реанимационни зали, помещения за спешна хемодиализа, както и помощни помещения за работа на медицинския персонал – манипулационни, изливно помещение, зала за дезинфекция на анестезиологични и реанимационни консумативи. Създадени са отлични условия за работа на персонала и посетителите – ремонтирани са работни помещения, съблекални, както и приемна за посетители и близки на пациенти. Подменени са ел.инсталацията, водопроводната и канализационната система, газовата инсталация за основни медицински газове, системата за пожароизвестяване. За цялостния европейски вид на  болницата допринасят изградената система за безконтактно отваряне на врати и  поставените антибактериални и пожаробезопасни настилки. Инсталирани са система за видеонаблюдение на пациентите и компютърна-информационна система. Клиниката е оборудвана с нови мултифункционални реанимационни легла, реанимационни шкафове и колички, климатична инсталация, миячно-дезинфекционни машини за хирургически инструменти и анестезиологичени консумативи.  

            През тази година в лечебното заведение се очаква да бъдат открити още една или две инвестиции, съобщи пред журналисти министър Атанасова. МЗ е осигурило осигури средства за закупуването на ангиограф,  с което болница „Св. Анна” ще e единствената болница в България, разполагаща  с 2 ангиографа и ще стане референтна лаборатория за такива изследвания. Отделени са средства за ремонт и оборудване на АГ-отделението.

След официалното откриване министър Десислава Атанасова    разгледаха обновената Клиника по анестезиология и интензивно лечение, която от днес носи името на д-р Петър Тенчев.

 

Сподели в: