Върни се горе

 „Тридесет мигранти от общо 46 афганистански граждани, пътували в катастрофиралия на АМ "Тракия" (край Чирпан) товарен бус, са транспортирани за оказване на медицинска помощ в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора. Двадесет и шест от пострадалите остават за лечение в университетската болница, на други четирима е оказана необходимата медицинска помощ и са освободени от болнично лечение. Към момента няма опасност за живота на нито един пациент“. Това съобщи министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, след като на място се запозна със състоянието на пострадалите, приети в университетската болница.

Сред пострадалите е и дете на около 11 г., хоспитализирано в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, с комоцио, без загуба на съзнание. На детето е направен скенер, който показва, че няма животозастрашаващи увреждания. Друг пациент е с фрактура на бедро, заради което ще бъде опериран. Операция е извършена на пациент с травма на ръката. Двама от пострадалите са с пневмоторакс, а един е със счупен втори шиен прешлен, неналагащо оперативна намеса.

Здравният министър посочи, че в лечебното заведение, за да бъде оказана навременна медицинска помощ на всички ранени, на работа са останали и лекарите от нощната смяна.

След сигнала за инцидента на място веднага са се отзовали шест екипа на спешна медицинска помощ – 3 от ЦСМП Стара Загора, 2 от ФСМП Чирпан и 1 от ФСМП Братя Даскалови. 

Сподели в: