Върни се горе

“Всеки понеделник в аптечната мрежа се отпускат 2000 опаковки необходими за всички граждани, включително и за бременните жени“. Това съобщи министърът на здравеопазването професор Костадин Ангелов.

Той и заместник-министър Евгени Григоров провериха доставените количества от медикамента. У нас вече са пристигнали над 300 хиляди дози нискомолекулярен хепарин.

“Благодарение на тези количества, целият болничен пазар, заради повишените потребности на пациентите в болниците, ще бъде задоволен с необходимите количества. Този нискомолекулярен хепарин ще бъде използван само за аптечната мрежа в лечебните заведения. Т.е. за болничните аптеки.”

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов обясни, че количествата ще задоволят нуждите от този медикамент.

Доставените количества са 150 хиляди дози от 0,4 ml и повече от 150 хиляди от 0,6 ml нискомолекулярен хепарин.

„В периода, в който имаше затруднения в снабдяването на някои лечебни заведения колегите използваха перорални антикоагуланти, така че не е имало пациент,  който да не получи нужното лечение, подчерта още министърът на здравеопазването. Нямаме сигнали от лечебни заведения за недостиг на медикаменти или консумативи, свързани с лечението на пациентите, както с COVID19 така и с други заболявания“, допълни министър Ангелов.

Министър Ангелов благодари на ИАЛ и заместник-министър Евгени Григоров за денонощната работа по закупуването и доставката на нискомолекулярния хепарин.

Създадената логистика в цялата страна позволява, чрез коридори, при денонощен режим на работа, да се осигурява приоритетно изпълнение на всички подадени заявки.

Сподели в: