Върни се горе

В четвъртък, 13 октомври, от 11.00 ч. в залата на Министерството на здравеопазването (пл. „Света Неделя” 5) ще се проведе пресконференция по повод старта на Национална кампания за борба с остеопорозата - 13-20 октомври 2005 г.

Кампанията е под надслов “Избягай от остеопорозата” и се организира в навечерието на Световния ден за борба с остеопорозата - 20 октомври.

Движението като начин за превенция
на заболяването е основната тема, обявена от Международната фондация по остеопорозата, на кампанията през 2005 г.

В пресконференцията ще участват:

Д-р Атанас Додов, заместник-министър на здравеопазването
Г-жа Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта
Д-р Маша Гавраилова, началник отдел “Опазване на общественото здраве” в Министерство на здравеопазването
Проф. Лидия Коева, председател на Научния съвет на Асоциация “Жени без остеопороза - 21”
Мая Гешева, представител на Асоциация “Жени без остеопороза - 21”
Севдалина Василева, маркетинг мениджър на Обединена млечна компания

На пресконференцията ще бъде представена Националната програма за профилактика на остеопорозата. Ще бъдат обявени резултати от направеното от МЗ изследване за развитието на остеопороза на работното място.

Участниците в пресконференцията ще открият Националната кампания „Избягай от остеопорозата” като дадат официален старт на бягаща пътечка. Ще бъде разяснено как хората могат да се включат в кампанията, както и очакваните от нея резултати. Бягащата пътечка ще тръгне от София (от МЗ) и за една седмица ще обиколи шест града - Плевен, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив. На 20 октомври - Световния ден за борба с остеопорозата, ще се завърне в София.

Сподели в: