Върни се горе

Най-добрите творби ще бъдат изложени в галерия “Alter Ego“ и на „Моста на влюбените“ до Националния дворец на културата

    Министерството на здравеопазването и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН стартираха конкурс за плакат на тема „Животът е безценен!”, посветен на превенцията на ХИВ/СПИН и живота с ХИВ/СПИН. Конкурсът е насочен към студенти от Националната художествена академия и ученици от художествените специалности в 14-те училища по изкуствата в страната. 
    Крайният срок за подаване на творбите е 30 юни 2013 г. Партньори на МЗ са Министерство на културата, Столична община, Национална художествена академия и Галерия „Алтер его“.
    Инициативата се организира по повод 1 декември – Световният ден за борба срещу СПИН, който се отбелязва у нас за десета поредна година. Надсловът на тазгодишната АНТИСПИН кампания - „Животът е безценен” напомня за предизвикателствата на рисковото сексуално поведение и за това, че качеството на живот на хората, живеещи с ХИВ/СПИН, се подобрява значително благодарение на навременното и ефективно лечение. 
    Конкурсът е индивидуален, като всеки участник има право да участва само с една творба. Предложенията ще бъдат оценявани в две категории – студенти и докторанти, както и ученици IX–XII клас. Класирането на творбите ще бъде направено от петчленно жури, включващо преподавател по плакат от НХА, представител на художествена галерия, независим художник и двама представители на програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“. Всички предложения за плакати ще бъдат публикувани и на специална страница във Фейсбук. На нея интернет потребителите ще изпращат своите коментари и по този начин ще бъдат определени „награди на публиката“ и в двете категории.
    Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през месец септември на страницата на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН“ на адрес: www.aidsprogram.bg, както и на страницата на НХА www.nha.bg
    Най-вълнуващите и сполучливи творби ще бъдат изложени в галерия “Alter Ego“ в гр. София и на столичния „Мост на влюбените“ до Националния дворец на културата. 
   Участниците могат да се запознаят с условията на конкурса на адрес: http://www.mh.government.bg/Articles.aspx?lang=bg-BG&pageid=426&categoryid=5884&home=true

Сподели в: