Върни се горе

    Във връзка с появил се недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и О, Министерството на здравеопазването и Националният център за трансфузионна хематология отправят призив за кръводарители с тези кръвни групи.          
    Кръв и кръвни продукти в момента не достигат в лечебни заведения в гр. София и в Западна България. Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.  Всички, които желаят да дарят кръв могат да направят това на следните места: 
-          в НЦТХ - София, ул. „Братя Миладинови” №112, всеки делничен ден от 8.00 до 18.30, а събота и неделя от 9.00 до 15.30 часа   
-          в кръвните центрове към УМБАЛ „Света Анна”- София и в МБАЛ в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Лом и Перник.   
    От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималния срок между две кръводарявания е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са здрави, отпочинали. При посещение на кръвните центрове те трябва да представят документ за самоличност. Служители от Министерство на здравеопазването и Националния център за трансфузионна хематология също ще се включат в акцията по кръводаряване.   

ТЕЛЕФОНИ ЗА СПРАВКИ :
02/ 9210479, 02/ 9210461 – Национален център по трансфузионна хематология-София – от 8.00 до 18.30, събота и неделя - 9.00 до 15.30 часа.

Сподели в: