Върни се горе

Министерство на здравеопазването е изплатило авансова субсидия по реда на чл. 16, ал. 1 от Наредба № 3 за медицинските дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения и за критериите и реда за субсидиране на лечебните заведения. Субсидията е за извършена дейност в периода м. януари - м. април  2019 г. и е изплатена на лечебните заведения, подали заявления и сключили индивидуални договори за субсидиране. Общият размер на субсидията е 31 618 000 лв., за следните дейности:

  • Осигуряване на спешна медицинска помощ – 9 019 000 лв.
  • На държавни и общински лечебни заведения, които се намират в труднодостъпни и/или отдалечени райони на страната, за осъществяване на дейности извън обхвата на задължителното здравно осигуряване – 9 436 000 лв.
  • Осигуряване на лечение на пациенти с активна туберкулоза и с неспецифични белодробни заболявания; осигуряване на амбулаторно проследяване и лечение на пациенти с ХИВ/СПИН; осигуряване на лечение на пациенти с психични заболявания; осигуряване на субституиращи и поддържащи програми с метадон; осигуряване на дневна психорехабилитационна програма психични заболявания; осигуряване на дневна психорехабилитационна програма рак на млечната жлеза; осигуряване на медицинска експертиза, осъществявана от ТЕЛК; осигуряване на отдих и лечение на ветерани от войните, военноинвалиди и военнопострадали; осигуряване на лечение на ветерани от войните – 13 163 000 лв.
Сподели в: