Върни се горе

Един от акцентите на срещите ще бъде прилагането на добрите практики на Хърватия за насърчаване на трансплантациите у нас

    На 5 и 6 март 2013 г. на двудневно посещение в България ще бъдат заместник-министърът на здравеопазването на Хърватия и ръководител на Регионалния център за Югоизточна Европа по органно донорство и трансплантация в Хърватия д-р Мирела Бушич и проф. Франсис Делмонико – председател на Международното дружество по трансплантация. Работната визита е в рамките на сътрудничеството, осъществявано по линия на Регионалния център за Югоизточна Европа по органно донорство и трансплантация в Хърватия, в което България участва. 
   Целта на визитата е да бъде обсъден плана за действие на страната ни в областта на трансплантациите, както и да се предложат конкретни политики за увеличаване на донорството от трупни донори и подобряване на дейностите по трансплантация. На 5 март в Министерството на здравеопазването ще се състои работна среща, в която ще участват заместник-министърът на здравеопазването д-р Минчо Вичев,   директорът на ИАТ д-р Мариана Симеонова, националният консултант по трансплантология проф. Никола Владов, секретарят на Дружеството по трансплантология доц. д-р Крум Кацаров и др. 
   По-късно през деня чуждестранните експерти ще посетят Изпълнителната агенция по трансплантация, където ще се срещнат с ръководството на структурата и с координатори по донорство. 
    На 6 март програмата на посещението предвижда д-р Бушич и проф. Делмонико да посетят Военномедицинска академия.          
    В края на посещението е планиран брифинг, за който ще ви уведомим допълнително.

Сподели в: