Върни се горе

Днес, след обсъждане и дискусия, съветът „Партньорство за здраве“  прие по принцип проекта на Комисията по изготвяне на Национална здравна карта, като си запазва правото да вземе отношение по предложенията, които ще постъпят по време на едномесечното обществено обсъждане и да се произнесе допълнително след това.

В събота, 31 януари, проектът за Национална здравна карта беше предложен за обсъждане на ръководствата на областни и университетски болници, и ЦСМП-та, а утре 2 февруари, на специална среща за обсъждане на проекта е поканен и Висшия медицински съвет.

По-късно, в 12.30ч., министър Москов и неговия екип канят представители на медиите, за да им представят проекта на Националната комисия за изработване на Национална здравна карта, след което проектът ще бъде качен на сайта на министерството за едномесечно обществено обсъждане.

В рамките на едномесечната процедура за обсъждане представители на Националната комисия за изработване на Националната здравна карта ще представят проекта и в шестте региона за планиране.

Сподели в: