Върни се горе

Д-р Дечо Дечев може да разчита на пълната ми подкрепа и на подкрепата на моя екип в Министерството на здравеопазването. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на процедурата за избор на нов управител на Националната здравноосигурителна каса в Народното събрание.

„Болница „Свети Иван Рилски“ е управлявана добре и е с много добри финансови резултати. Познавам професионалните и управленски качества на д-р Дечев. Това ми дава основание да вярвам, че ще успее да се справи с една сложна система в труден момент“, посочи министър Ананиев. По думите му д-р Дечев познава силните и слабите страни на сектора и това му дава възможност да намери правилния път, за да го подобри и по отношение на ефективността, ефикасността и контрола.

Пред народните представители здравният министър заяви, че е готов с новия здравноосигурителен модел, но е необходимо време, за да бъде съгласуван с партньорите в правителството, както и с парламентарно представените политически сили. „Моето задължение ще бъде изпълнено и се надявам с д-р Дечев да реализираме този модел в името на българските граждани и пациенти“ допълни още той.

От думите на министър Ананиев стана ясно още, че ще бъде направено и социологическо изследване, за да се проучат нагласите на обществото относно посоката, в която да се реализират промените в здравноосигурителния модел.

Сподели в: