Върни се горе

    Регионалната здравна инспекция във Велико Търново ще публикува в YouTube и Facebook 15 видеоклипа, описващи рисковете за възникване на сърдечно-съдови заболявания. Така дейностите на Министерството на здравеопазването в борбата с кардиологичните болести се пренася в социалните мрежи. Чрез разпространяването на информационно-образователните клипове в интернет посланията за здравословен начин на живот ще достигнат до много повече българи и най-вече до младите хора, които са не по-малко застрашени от сърдечно-съдови заболявания. 
   Инициативата е част от цялостната кампания на Регионалните здравни инспекции по отбелязването на Световния ден на сърцето. На 29 септември специалисти от РЗИ-ата ще проведат редица обучителни дейности за здравословното хранене и вредата от тютюнопушенето. Организираните беседи, дискусии, лекции и семинари имат за цел предотвратяването на сърдечно-съдовите заболявания. Здравните инспекции планират да разпространят и 53 вида брошури, листовки, плакати и други здравно-образователни материали, описващи различни сърдечно-съдови заболявания, рисковете за тяхното възникване и начините за превенция. 
    На желаещите да откажат тютюнопушенето РЗИ Смолян организира измерване на количеството на въглероден оксид в издишан въздух. По време на акцията ще се популяризират консултативните кабинетите на РЗИ за диетично хранене и редукция на тегло и за отказ от тютюнопушене.      
    РЗИ Шумен спортен празник „Сред природата със здраво сърце” с провеждане на викторина и игри.

Сподели в: