Върни се горе

Днес прокуристът на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч д-р Георги Васев съобщи, че на персонала на областната болница са преведени дължимите заплати за периода 01 февруари – 30 април, което беше обещано от здравния министър проф. Николай Петров на срещата в лечебното заведение на 14 юли 2017г.

Същевременно е направен превод към МБАЛ – Троян в размер на 6 хил. лв., като средствата са дължими за медикаменти и консумативи.

Днес предстои зареждане на болничната аптека на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ с лекарства и консумативи на стойност 15 хил. лв.

Разплатени са 17 хил. лв. за просрочени вземания по трудови договори на напуснали служители на ловешката болница.

Частично са погасени просрочени дългове към кредитори и доставчици на услуги, възлизащи на няколко хиляди лева, с което настоящото ръководство на лечебното заведение показва воля за възстановяване на добрите взаимоотношения с контрагентите.

Д-р Васев информира, че продължават разговорите за разсрочване на стари вземания, като добрата новина е, че от вчера, всички запори са вдигнати.

Идната седмица предстои подписването на договора за отпускане на кредит  между болницата в Ловеч и УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Сподели в: