Върни се горе

Данните са към 9.30 ч. днес 

    В създадената тежка зимна обстановка в страната няма проблеми при обслужването на пациенти в лечебните заведения, както и на пациентите на хемодиализа. Това показва постъпващата текуща информация в Министерството на здравеопазването. 
    Данните са по информацията към 9.30 ч. днес. 
    Осигурени са кръв и кръвни продукти за болниците в Силистра и Добрич. Поради влошената зимна обстановка там пътищата са непроходими и съществуваше опасност от недостиг. В резултат на създадената организация от РЗИ-Варна и областния управител на Варна, с хеликоптер са доставени необходимите количества от кръвния център във Варна и с това е осигурена нормалната работа на лечебните заведения в двете области.          
    В държавната психиатрична болница в Царев брод, Шуменско, вчера е прекъснало електрозахранването и се е наложило да бъде включен наличния генератор. С него и към момента се осигурява отоплението и извършването на лечебните дейности. Аварийната група продължава работата за възстановяването на ел.захранването и днес до обяд аварията се очаква да бъде отстранена.           
    Родилка от Никола Козлево, Шуменско, е родила след като с БТР
медицинският екип е транспортиран до населеното място, където е извършил израждането.   Майката и детето са хоспитализирани в МБАЛ-Шумен и са в добро състояние. 
    Друга родилка - от Вълчи дол, област Варна, е родила в ЦСМП-Вълчи дол. Поради усложнения при раждането и започнало кървене, снощи, към 22.00 ч., майката и новороденото сатранспортирани с влак до гара Суворово. Оттам с линейка на ЦСМП-Варна са приведени в АГ болница във Варна и са в добро състояние.   

    Предоставяме информация за здравното обслужване по области :

 

по ред

 

ОБЛАСТ

 

 

 

 

Предоставени данни в МЗ

(РЗИ, ЦСМП)

 1.  Благоевград

Няма проблеми с обслужването на пациенти и диализно болни.

 2.  Бургас

Няма проблеми при обслужването на пациенти.

 3.  Варна  Нормализирана е обстановката във общ.Варна.Мяна проблеми при обслужването на болни.От кр.център ще бъдат извозени кръвни продукти , необходими за МБАЛ-Силистра и МБАЛ-Добрич. А утре ще бъдат снабдени МБАЛ-Шумен и МБАЛ-Търговище с кр. продукти.
 4.  В. Търново   Няма проблем при обслужването на пациенти и диализно болни.
 5.  Видин Няма проблеми с обслужването на пациенти и диализно болни.
 6.  Враца Няма проблеми с обслужването на пациенти и диализно болни.
 7.  Габрово

Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни.

 8.  Добрич В момента няма сериозни проблеми Пациентите на хемодиализа са хоспитализирани в МБАЛ.Пътя Шабла- Каварна е непроходим.  
 9.  Кърджали Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни.
 10.  Кюстендил Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни.
 11.  Ловеч Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни.
 12.  Монтана Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни
 13.  Пазарджик Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни
 14.  Перник Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни
 15.  Плевен Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни
 16.  Пловдив Няма проблем с обслужването на пациенти и диализно болни
 17. Разград  В общ. Исперих бедствената обсановка остава до 12ч. на обяд.Пътищата се разчистват. Лечебните заведения функционират нормално. В битово и медицинско отношение са осигурени. Хемодиализните болни са хоспитализирани В общ.Разград- пътищата са проходими.Няма необслужени повиквание.
 18.  Русе   Пътищата в областта са проходими. ЦСМП няма неизпълнени повиквания.
 19.  Силистра  Пациентите за хемодиализа са хоспитализирани в МБАЛ ,само трима души са отказали спещу подпис.. Няма проблеми с родилки и други болни в областта. В 11:30ч.-12:00ч. с хеликоптер от Варна ще бъдат транспортирани кръвни продукти.
 20.  Сливен

Няма проблеми с обслужване на пациенти.

 21.  Смолян Няма проблеми с обслужване на пациенти
 22.  София град

Няма проблеми с обслужване на пациенти

 23.  София област

Няма проблеми с обслужване на пациенти

 24.  Стара Загора Няма проблеми с обслужване на пациенти
 25.  Търговище  Диализно болните са хоспитализирани в МБАЛ.Имат нужните консумативи.Пътната обстановка в областта е тежка
 26.  Хасково

Няма проблеми с обслужването на пациенти и диализно болни.

 27.  Шумен В Царев брод в болницата по психиатрия захранването се осигурява с агрегат и болните имат отопление. Аварийната група работи за възстановяването на ел.захранването и до обяд ще се отстрани аварията. Пациентите на хемодиализа са хоспитализирани в МБАЛ. Родилка от Н.Козлево е хоспитализирана в МБАЛАГ-Варна, и тя и бебето са добре.   
 28.  Ямбол Няма проблеми с обслужване на пациенти

Сподели в: