Върни се горе

10.03.15 г. към 15:40 ч.
Област Кърджали – Много сложна е обстановката в Ардино. Електрическото захранване се осъществява от генератор.

Два хеликоптера на ВВС извършват доставка на храна и медикаменти и евакуират жители с различни заболявания от района на гр. Ардино.

По данни на военните, които извършват транспорта, онкоболният в село Голобрад, община Ардино е отказал да се качи на хеликоптера. Към настоящия момент хеликоптерът е в село Горно Прахово, откъдето ще транспортира родилка.

Област Пазарджик – Курортна местност «Цигов чарк» е без електрозахранване и водоподаването е прекъснато. Предстои издаване на предписание за осигуряване на резервни количества питейна вода.

Курортна местност «Свети Константин», община Пещера също е без електрозахранване и водоподаването е прекъснато. Предстои издаване на предписание за осигуряване на резервни количества питейна вода.

Към момента лечебните заведения за болнична помощ разполагат с агрегати за осигуряване на резервно електрозахранване. На хоспитализираните пациенти е осигурено отопление, осветление и консумативи. Разрешен е проблемът в отделението по хемодиализа към МБАЛ Велинград. За нуждите на отделението е осигурен агрегат за резервно електрозахранване.

Сигнал за родилка  в седми месец и възрастен мъж е подаден от курортна местност „Св. Константин“, община Пещера. Поради непроходимия път медицинско лице е достигнало до родилката с помощта на Гражданска защита. Родилката ще бъде транспортирана в МБАЛ Пещера с транспорт на Гражданска защита.

Област Смолян - Обстановката в Смолянска област продължава да е сложна. Електричеството е възстановено в гр. Смолян и отчасти в общините Смолян, Златоград, Чепеларе, Девин, Доспат и Борино. В останалите четири общини – Баните, Рудозем, Мадан и Неделино няма ток.

Болниците се справят успешно в условията на криза. Има осигурени лекарства и консумативи. МБАЛ Мадан е все още на захранване от агрегат. Останалите болници са с осигурено електроподаване.

Болните на хемодиализа се обслужват по график.

Екипите на ЦСМП обслужват спешните повиквания при всички случаи.

Няма получени сигнали за бедстващи болни.

Област Хасково - Към момента има един необслужен адрес от ЦСМП - в с. Розино, общ. Ивайловград - поради затворен път. Мобилизирани са екипи на Гражданска защита, които разчистват пътя, след което екипът на ЦСМП ще извърши домашно посещение.

Сподели в: