Върни се горе

Министерството на здравеопазването ще финансира изграждането на хибридна операционна зала в Многопрофилна областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. С такава операционна хората ще получават още по-навременна и качествена медицинска услуга, като тя е от изключителна важност в областта на съдовата патология. Това стана ясно при посещението на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Велико Търново. Там той се запозна с напредъка по изграждането на новия болничен корпус в двора на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.
„Тази болница е една от възловите в областта, обслужвайки десет общини. Само през спешното отделение за година са преминали 27 хиляди пациенти. Лежащо болните пациенти са били 21 хиляди. Тези числа са напълно сравними с броя на пациентите на голяма университетска болница на територията на столицата. 1050 пациенти с COVID-19 са преминали през лечебното заведение. Новият болничен корпус е изключително модерно проектиран. Това е един голям проект за областта и за всички търновци. Аз съм изключително развълнуван да видя напредъка му, защото д-р Стефан Филев от години ми разказва за тази своя мечта, а тя вече става реалност“, заяви министър Ангелов.
В отговор на журналистически въпрос относно противоепидемичните мерки на територията на страната проф. Ангелов посочи: „ Във война сме. Всички го казват, че война не се печели с инат. Ресторантьорите и хотелиерите са много важен бранш, но в този момент нашите приоритети, които се пренаредиха от COVID-19, са здравеопазването, образованието и спортът. Пропуснах един. Това е културата. Всички изпитват затруднения в този момент. Всички искаме да си върнем живота обратно такъв, какъвто беше. Аз също искам това да се случи, но пак ви казвам-това, което постигнахме не е малко. Ако позволим на емоцията или на ината да ни води във вземането на решението, тази битка, която проведохме до момента, много бързо ще я загубим“.
По повод спазването на Националния ваксинационен план срещу COVID-19 министър Ангелов обясни, че всяко едно твърдение за нарушаването му, ще бъде проверявано и ако се установи, че има такова, ще се налагат санкции.

Сподели в: