Върни се горе

Фелдшерът Радко Радев, който изроди бебе в линейка на път за болницата в Бургас, получи награда от министъра на здравеопазването проф. Христо Хинков.

Радко Радев от Айтос започва работа като фелдшер през 1972 г. и към момента е изродил над 20 бебета. Радко е най-възрастният служител в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. Директорът на ЦСМП д-р Асен Кърджиев също присъства на награждаването и благодари на министъра за оказаната чест.

„Много е хубаво, че има хора като вас, които са толкова отдадени на работата си. Истината е, че ни трябват и млади хора, на които да предадете вашия ценен опит“, посочи проф. Хинков.

„Аз искам да посветя тази награда на всички медицински кадри – от санитарката до лекаря. Ние не трябва да се делим, пътят ни е един и същ. Искаме да помагаме на хората“, заяви Радев.

Фелдшерът е последният участник в инициативата „Седмица на добрите новини“ в Министерството на здравеопазването.

 

През изминалите пет дни - от 11 декември (понеделник), министър Хинков връчи грамоти за "Посланик на бъдещето" на ученика Стоян Ганчев от Пловдив, който изобрети софтуер за откриване и анализ на симптомите на грип с хардуер за обратна връзка; "Посланик на донорството" на Александър Николов, Димитър Панайотов и Самуил Петков, които са създатели на проекта „Последният дар на човека“"Посланик на надеждата" на Лазар Радков и "Капачки за бъдеще""Посланик на спасението" на д-р Даниел Димитров, Анри Хаздай и Иво Колчаков от Сдружение „Пещерно спасяване“.

Сподели в: