Върни се горе

Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще посети Ардино.


Специални екипи на Министерството на здравеопазването ще разясняват по места възможностите за преструктуриране на болниците, които не са сключили договор за работа със здравната каса. В тях ще участват представители и на НЗОК. Първите екипи заминават за Разлог, Петрич, Велико Търново.


Утре, 27 януари (сряда), лично министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще посети Ардино.


21 лечебни заведения не са сключили нито един договор за работа със здравната каса през тази година, защото не отговарят на нужните изисквания за оказване на качествена медицинска помощ. Те имат възможност да се преструктурират в ДКЦ-та, Медицински центрове или места за долекуване. По този начин ще продължат да осъществяват медицинска помощ, за която имат ресурса.


Пациентите в регионите, където болниците не са сключили договор със здравната каса, ще продължат да получават медицинска помощ при джипито си, в центровете за Спешна помощ и при лекарите-специалисти в извънболничната помощ. Пациентите няма нужда да ходят другаде, за да им се измери кръвното, за да си направят лабораторни изследвания или за да бъдат прегледани от лекар. Ако имат нужда от спешен прием в болница, те ще бъдат транспортирани с линейка до най-близкото лечебно заведение, където може да получат качествени грижи. На практика това се е случвало и досега.


Сподели в: