Върни се горе

Министерството на здравеопазването обогати с още информация създаденият специализиран раздел за ваксините срещу коронавирусната инфекция в Единния информационен портал за борба с COVID-19. Целта е до хората да достигат проверени и надеждни данни от достоверни източници.

В раздел „Актуална статистика в България“ гражданите могат да видят какъв е процентът починали със завършен ваксинационен курс от общия брой смъртни случаи както за самия ден, така и за период от 7 или 14 дни. Друга справка показва хоспитализираните лица с COVID-19 съобразно ваксинационния им статус, както и тези, настанени в структури за интензивно лечение. Достъп има и до информацията за броя на ваксинираните лица със завършен ваксинационен курс за COVID-19, разделени по възрастови групи. Справка отразява общия брой поставени дози ваксини срещу COVID-19 по области за даден период (за деня, за 7 дни или за 14 дни).

Напълно достъпна е и информацията за броя направени PCR изследвания и бързи антигенни тестове, за потвърдените случаи и заболяемостта от COVID-19 по области и в страната като цяло, относителния дял на положителните случаи спрямо общия броя направени тестове. На портала има данни и за починалите, и за смъртността от COVID-19 по области и за страната за 7-дневен или 14-дневен период.

Информацията е достъпна на следния линк: https://coronavirus.bg/bg/statistika

 

 

Сподели в: