Върни се горе

Проверката на „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването на МБАЛ „Св. Петка“, Видин показа, че оплакванията за намалено заплащане за „първа линия“ на санитарите от отделението по спешна медицина се отнася за 2020 година и периода януари-май 2021 година. Всеки един от санитарите е посочил, че след месец юни 2021 година е получавал редовно и изцяло сумите за работа на първа линия.

След проведена среща между протестиращите и заместник-директора на болницата д-р Богдан Томов обявената гладна стачка се отменя, като предстоят още разговори с ръководството на МБАЛ „Св. Петка“.

Проверяващите не получиха отговор на въпроса, защо след като недоволството от заплащането е свързано с минало време, се организира протест сега, няколко дни преди изборите и случайно ли е съвпадението с посещението на президента Румен Радев в района? Случайно ли е съвпадението, че един от лидерите на протеста е кандидат за народен представител? Случайно ли е съвпадението, че клип, заснет в COVID отделението на видинската болница един месец по-рано, се разпространява в медиите сега, при това след манипулиране на съдържанието?

Сподели в: