Върни се горе

„До четвъртък ще бъдат изготвени списъците с всички медицински служители, които са заявили, че ще се ваксинират срещу COVID-19. След това директорите на регионалните здравни инспекции ще направят логистика, там където е необходимо да има мобилни екипи и колко на брой трябва да са те.“ Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов след среща с директорите на регионалните здравни инспекции, които ще отговарят за шестте ваксинационни района.

До края на годината ще бъдат сключени договори за доставка на хладилниците. В началото на следващата година те ще бъдат доставени. Вече на места се извършват ремонтни дейности, за да се осигурят помещения, които да отговарят напълно на изискванията за тяхното поставяне и съхранението на ваксините. Отделно ще има малки хладилници, които да бъдат на разположение на мобилните екипи.

В отговор на журналистически въпрос министър Ангелов обясни, че ако заболяемостта продължава да спада, от 14 декември ще се отворят детските градини. За пълната отмяна на мерките предстои анализ на данните. Вече има наложени санкции за неспазване на противоепидемичните мерки на шест от големите магазини в столицата, допълни проф. Ангелов.

Сподели в: