Върни се горе

Експертите ще се запознаят с възможностите на българските болници за рехабилитация


    От 24 до 26 септември 2012 г. на посещение у нас ще бъде делегация от Държавата Катар, съставена от експерти от Медицинска корпорация „Хамад”. Гостите ще се запознаят на място с възможностите, които предоставят специализираните болници за рехабилитация у нас. 
    На 25 септември делегацията ще посети лечебни заведения за рехабилитация в гр. Хисар. В рамките на посещението водещи лекари-специалисти ще представят възможностите на българската рехабилитационната медицина и ще презентират специализираните програми на различни лечебни заведения за рехабилитационна помощ в областта на остеопорозата, коксартрозата, болестта на Бехтерев, дисковата болест /артроза/. 
    На 26 септември делегацията от Катар ще посети Специализирана болница за рехабилитация – в гр. Банкя, където ще бъде представена специализираната програма за рехабилитация на деца с детска церебрална парализа.  
    По програма същият ден е предвидена и среща с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова. 
    Конкретни насоки на сътрудничеството в здравеопазването между двете страни бяха в центъра на разговорите по време на посещението на министър Атанасова в Катар през м. юни т.г. Договорна основа на това сътрудничество стана подписания на 17.05.2012 г. Меморандум за разбирателство  в областта на здравеопазването по време на посещението у нас на премиера на Държавата Катар и министър на външните работи шейх Хамад бин Джасим ал Тани.   В документа се предвижда развитие на сътрудничество в области от взаимен интерес, в т.ч. първичната медицинска помощ, качеството и стандартите в здравеопазването, здравните информационни системи, биомедицинските изследвания и др.   

Сподели в: