Върни се горе

За пореден път сме свидетели на посегателство над личността на български лекар и представител на държавна институция.

Министерството на здравеопазването категорично осъжда и оценява като акт на насилие и жестокост побоя над д-р Боян Будаков -   изпълнителен директор на МБАЛ - гр. Бургас. Вчера следобед пред дома си в комплекс „Лазур” той е бил нападнат и пребит от две маскирани лица, които се нахвърлили върху него с бухалки. В резултат на това д-р Будаков е получил многобройни наранявания и му е оказана първа помощ в болницата. В момента той е в болнични с голяма рана на главата. 

Министерството на здравеопазването смята за абсолютно   недопустимо човек, призван да лекува, да помага на хората и да служи на държавата да е жертва на подобно нагло посегателство.

Министерството на здравеопазването изразява изключителната си загриженост, че такива актове на грубо физическо насилие срещу служители на държавата не са безпрeцедентни. 

Министерството на здравеопазването призовава за нетърпимост срещу всяка проява на насилие, вандализъм и нецивилизованост и призовава компетентните органи за бързо изясняване на случая, разкриване на извършителите и налагане на строги наказания.

Сподели в: