Върни се горе

Състоянието на пострадалите при катастрофата край Ямбол, които са на лечение в УМБАЛСМ „Пирогов”, е стабилно и без промяна. Двамата пациенти са приети в Неврохиргията на "Пирогов" в четвъртък вечерта. На шофьора Г.Д. на 60 г. и на пострадалата И.И. на 50 г. днес им предстои поредна среща с психолог.

Рано тази сутрин, към 5.20 ч. във Военномедицинска академия е починала 31-годишната Шенгюл Мехмедова Яшарова. Тя бе най-тежко пострадалата от катастрофата до Ямболско, докарана в столицата. Пациентката е починала вследствие на белодробна емболия, причинена от множеството тежки травми.

От Университетска болница „Лозенец” съобщават, че състоянието на приетата на 28.05.2009 г. в 19.45 ч. пострадала от инцидента в Ямболско 53-годишна жена, която е транспортирана от Ямбол от екип на болницата, е стабилно, без промяна. Пациентката е в реанимацията – тя е контактна, чувства се добре след извършените общо шест оперативни интервенции и следобед се очаква посещение от близките й.

Информацията, предоставена от ръководството на МБАЛ „Св. Пантелеймон”- Ямбол, показва, че състоянието на хоспитализираните болни в Хирургичното отделение и Отделението по ортопедия и травматология при болницата се подобрява. Има леко подобрение и в състоянието на Р.П. - 83 г., хоспитализирана в ОАИЛ, но е с опасност за живота. За нея се полагат неимоверни усилия за спасяването и от екипа на Реанимация при болничното заведение.

      

Сподели в: