Върни се горе

    Д-р Мирослав Ненков е новият заместник-министър на здравеопазването. Той е назначен на мястото на досегашния заместник-министър д-р Минчо Вичев, който е освободен по негова молба. 
    Д-р Мирослав Ненков завършва „Медицина“ във ВМИ-София през 1995 г. От 1996 до 2000 г. специализира „Анестезиология и интензивно лечение“. В периода 2007-2013 г. преминава през различни курсове в областта на органното донорство и координиране на донорство в Испания и Италия. 
    Новият заместник-министър е с 23-годишен трудов стаж. Професионалния си път започва през 1990 г. в реанимацията на Университетска болница „Царица Йоанна“ в София, където работи до 2000 г. До 2007 г. е лекар-ординатор и координатор по донорство в Университетска болница „Лозенец“. В периода 2007-2008 г. е лекар-ординатор в КАРИЛ и Координатор по донорство във ВМА- София. За кратък период работи в болница „Св. Анна”- София и през 2009 г. отново работи във ВМА като началник на отделение в КАРИЛ и координатор по донорство. 
    Заместник-министър Мирослав Ненков владее английски и руски език.          
    През следващите дни предстои да бъде назначен и трети заместник-министър с ресор „Лекарствена политика“, след което новият екип ще бъде представен пред медиите.

Сподели в: