Върни се горе

В УМБАЛ „Св. Анна“ са приети 14 пациенти, от които четирима са в реанимация, а останалите са в стабилно състояние и са приведени в съответните клиники на Окръжна болница.

 

Спешните медици от УМБАЛСМ „Пирогов“ оказват медицинска помощ на 7 пациенти, сред които:

  • 16-годишна майка и 2-годишното ѝ дете, което е с черепно-мозъчна травма. Майката остава в лечебното заведение като придружител.
  • Жена на около 80 г., с гръдна травма, е оперирана по спешност.
  • Оказана е медицинска помощ на 66-годишна пациентка с фрактура на горен и долен крайник, като близките ѝ - дъщеря на 45 г. и внучка на 18 г. са пристигнали със собствен транспорт в ЛЗ. И двете жени са прегледани от медиците на „Пирогов“.
  • 45-годишен мъж е приет в клиниката по травматология на УМБАЛСМ.

 

В спешното отделение на ИСУЛ са приети четирима пациенти, един от които е приведен в Клиниката по травматология на болницата, а другите трима се обработват в спешно отделение, като са без опасност за живота.

 

В УМБАЛ „Софиямед“ е оказана медицинска помощ на четирима пострадали:

  • Пациент със счупване на подбедрица и черепна фрактура е опериран в Клиниката по неврохирургия на университетската болница;
  • Пациент с шийна травма е настанена в ОАИЛ.

В последния час са приети мъж на 64 г. с гръдна и черепно-мозъчна травма и 51-годишна жена с гръдна, черепно-мозъчна и травма на коляно.

 

В „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ са приети двама пациенти с политравми, единият е приведен в отделението по травматология, предстои привеждането и на другия.

 

Министерство на здравеопазването поддържа постоянна връзка с лечебните заведения и следи състоянието на пострадалите.

Сподели в: