Върни се горе

    На 25, 26 и 27 януари Националният център по трансфузионна хематология ще проведе акция за безвъзмездно и доброволно кръводаряване в столичния мол „Сити Център София“. На посочените дати от 11 до 16 часа мобилен екип за кръводаряване ще бъде на разположение на посетителите в търговския център. 
    Инициативата се провежда в рамките на започналата в края на миналата година кампания „БлагоДаря“, когато отново по покана на мола хематолози проведоха акция по кръводаряване. Тогава безвъзмездни и доброволни кръводарители станаха 50 от посетителите на търговския център.
    На 22, 23 и 24 февруари НЦТХ и „Сити Център София“ планират да проведат още една акция по кръводаряване в мола. Кампанията „БлагоДаря“ е в духа на тенденцията на съвременните общества - услугите да отиват при гражданите, а основният й акцент е благодарността. 
    През 2013 г. НЦТХ е планирал дейности за създаване и утвърждаване трайна мотивация на гражданите за безвъзмездно и доброволно кръводаряване. Целта е осигуряване на достатъчни количества кръв и кръвни съставки от ниско рискови редовни кръводарители.

Сподели в: