Върни се горе

21 проекта на ученици и студенти от цялата страна са наградени в първото издание на Националния конкурс за плакат: „Да говорим открито за последствията от тютюна! (Speak Out. #TobaccoExposed)“, посветен на превенцията на тютюневата зависимост.

Конкурсът се организира в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Регионалния офис на СЗО в България, Българския Червен Кръст, Националния център по обществено здраве и анализи, Регионалните здравни инспекции и неправителствени организации, работещи по превенцията на употребата на тютюневите изделия.

Националният конкурс за плакат „Да говорим открито за последствията от тютюна!“ обхваща две възрастови групи първа възрастова група: ученици от IX–XII клас и втора възрастова група: студенти и докторанти.

Общият брой проекти, които приключиха успешно, са 21. В категорията от първа възрастова група – 9 плаката и във втора възрастова група – 12 плаката.

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстанановка и въведените противоепидемични мерки за ограничаване на COVID-19 на територията на България официално награждаване няма да се проведе.

Отличените участници ще получат грамоти и предметни награди, изпратени по пощата до посочените от тях адреси.

Министерството на здравеопазването изразява благодарност към всички участници, включили се в  Националния конкурс за плакат: „Да говорим открито за последствията от тютюна!“

В приложените таблици по възрастови групи, са посочени класираните  участници.

Приложение №1
XLSX файл, 12,5 KB, качен на 16.12.2020

xlsx document

Приложение №2
XLSX файл, 12,0 KB, качен на 16.12.2020

xlsx document
Сподели в: