Върни се горе

57 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в седмото издание на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7”. Конкурсът се организира от Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта и Представителството на Европейската комисия в България.

Проектите, отговарящи на регламента са 57, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас са допуснати - 10 проекта, от 5-ти до 8-ми клас – 30 проекта и от 9-ти до 12-ти клас – 17 проекта. Списъци с номинираните проекти, допуснати до участие във втора фаза на седмото издание на конкурса, можете да намерите в края на новината.

Националният ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн 7“ е една от инициативите на МЗ за намаляване на високия процент на пушачите сред българските ученици.

Целта на конкурса е да се покаже, че човешкия живот е по-здравословен, когато се живее в среда свободна от тютюнев дим.

До момента в конкурса от неговото стартиране през 2008 г. с проекти се включиха над 17 800 ученика от 630 паралелки от 1 до 12 клас от цялата страна, мнозинството от които вече са 100 % непушачи, с участието на техни учители, които подкрепиха здравословния начин на живот без зависимост от тютюневите изделия.

Тазгодишното седмо издание на конкурса ще продължи до 30 април 2015 г., а официалното награждаване на победителите ще се проведе на 31 май 2015 г. – Световния ден без тютюн. Наградите за финалистите ще бъдат: 9 предметни награди, по три във всяка възрастова категория, съответно I, II и III място; 3 поощрителни награди, по една във всяка възрастова категория 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас, като и 1 специална награда за най-добро представяне в подхода „Предай нататък”.

Сподели в: