Върни се горе

От изследваните за последното денонощие 1777 проби 46 са с положителен резултат. 7 от тях бяха съобщени вчера /8 май, към 17 ч./, а 39 са потвърдени към тази сутрин. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов. 
Общият брой на регистрираните у нас случаи на коронавирусна инфекция към момента е 1911. Активните случаи са 1401. 422 са вече излекуваните лица. 
Към административните области с установени случаи на новия коронавирус се включва и област Търговище, където през изминалото денонощие е регистриран първи случай. 
Доц. Димов съобщи за случай на репозитивиране на коронавирусна инфекция в област Кърджали. Касае се за миграция на коронавируса в долните дихателни пътища на пациента, а не за повторно заразяване, обясни още секретарят на Щаба.
Потвърдените през последните 24 часа /общо 46/ случаи на COVID-19 са разпределени по области, както следва: Благоевград – 2; Видин - 3; Кърджали – 1; Кюстендил – 1; Монтана – 1; Плевен – 7; Пловдив - 2; Разград – 1; София – 16; Търговище - 1; Ямбол – 11.
Пациентите с доказана коронавирусна инфекция, настанени в болници, са 380. От тях 49 са в интензивни структури.
Лицата-медицински персонал, при които е потвърден новият коронавирус, са 206. 5 са новите случаи, като 3 от тях са установени в София, 1 в Пловдив и 1 във Видин.
Починалите лица, при които е доказан новият коронавирус у нас, са 88. Единият от новите съобщени смъртни случаи е на мъж на 86 г. от Благоевград. Той е страдал от диабет и исхемична болест на сърцето. Другият смъртен случай е на 74-годишен  пациент на столично лечебно заведение. Мъжът е страдал от онкологично заболяване.
Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.
Сподели в: