Премиерът Главчев и министър Кондева провериха разчистването на терена на Националната детска болница

01 Юли 2024

Премиерът Димитър Главчев и министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева провериха разчистването и подготовката на терена на Националната детска болница (НДБ) и отчетоха сериозния напредък, постигнат точно един месец след началото на дейностите.

Дейностите се реализират с максимално ускорени темпове и ще приключат по-рано от първоначално заявения срок, посочи министър-председателят.

Здравният министър обяви, че работата по всички задачи ще продължи паралелно, съгласно план-графика за реализиране на проекта за НДБ в края на 2028. След 35 години усилия и отлагане на процесите по изграждане, вече сме в един по-напреднал етап по създаване на Национална детска болница“, посочи д-р Кондева.

Вложихме всичките си усилия, за да отговорим на високите обществени очаквания и изискванията на премиера и здравния министър за ускоряване на дейностите по изграждане на Националната детска болница. Това каза д-р Влатко Глигоров, изпълнителен директор на Здравната инвестиционна компания за детска болница ЕАД (ЗИКДБ ЕАД), който присъства на проверката. Той посочи, че стриктно се изпълнява решението на Народното събрание за ускорено изграждане.

Предприети са и действия за осигуряване на публичност на работата ни ЗИКДБ. На сайта на здравната компания се публикуват документите, отчетите и всичко свързано със създаването на детската болница.

Свързани новини

Свързани новини

Още новини

Още новини